Suplementy diety oparte na doniesieniach naukowych
Suplementy diety oparte na doniesieniach naukowych

Polityka prywatności

To jest informacja o polityce prywatności LifeExtensionIE Limited.

W tym dokumencie “my”, “nasz” lub “nas” oznacza LifeExtensionIE Limited.

Jesteśmy firmą numer 623209 zarejestrowaną w Irlandii.

Nasza siedziba znajduje się:

Unit 3d North Point House

North Point Business Park

New Mallow Road

Cork, T23AT2P

Ireland.

 

Wprowadzenie

  1. Jest to powiadomienie informujące o naszych zasadach dotyczących wszystkich informacji, które rejestrujemy na Twój temat. Określa warunki, w których możemy przetwarzać wszelkie informacje, które od Ciebie zbieramy lub które nam dostarczasz. Obejmuje informacje, które mogą Cię zidentyfikować (“dane osobowe”) i informacje, które nie mogą. W kontekście prawa i niniejszego zawiadomienia “proces” oznacza zbieranie, przechowywanie, przekazywanie, wykorzystywanie lub inne postępowanie z informacjami.
  2. Żałujemy, że jeśli istnieje jeden lub więcej punktów poniżej, z którymi się nie zgadzasz, jedynym wyjściem jest natychmiastowe opuszczenie naszej strony internetowej.
  3. Traktujemy poważnie ochronę Twojej prywatności i poufności. Rozumiemy, że wszyscy odwiedzający naszą stronę mają prawo wiedzieć, że ich dane osobowe nie będą wykorzystywane do jakichkolwiek celów przez nich niezamierzonych i przypadkowo nie wpadną w ręce osób trzecich.
  4. Zobowiązujemy się do zachowania poufności wszystkich informacji, które nam przekazujesz i mamy nadzieję, że się odwdzięczysz tym samym.
  5. Nasza polityka jest zgodna z przepisami prawa Irlandii odpowiednio wdrożonymi, w tym wymaganymi przez Ogólne rozporządzenie UE w sprawie ochrony danych (GDPR).
  6. Prawo wymaga od nas poinformowania Cię o Twoich prawach i naszych zobowiązaniach wobec Ciebie w odniesieniu do przetwarzania i kontroli Twoich danych osobowych. Robimy to teraz, prosząc o przeczytanie informacji podanych na stronie knowyourprivacyrights.org
  7. Z wyjątkiem przypadków określonych poniżej, nie udostępniamy, nie sprzedajemy ani nie ujawniamy stronom trzecim żadnych informacji zebranych za pośrednictwem naszej strony internetowej.

Podstawy, na których przetwarzamy informacje o Tobie

Prawo wymaga od nas określenia, na podstawie której z sześciu zdefiniowanych zasad przetwarzamy różne kategorie danych osobowych użytkownika i powiadamiania o podstawach dla każdej kategorii.

Jeśli podstawa, na której przetwarzamy dane osobowe, nie ma już znaczenia, natychmiast przestaniemy przetwarzać dane.

Jeśli podstawa ulegnie zmianie, jeśli będzie wymagana przez prawo, powiadomimy Cię o zmianie oraz o wszelkich nowych podstawach, na podstawie których ustaliliśmy, że możemy kontynuować przetwarzanie Twoich danych.

 

1. Informacje przetwarzamy, ponieważ mamy obowiązek umowny z Tobą

Kiedy tworzysz konto na naszej stronie internetowej, kupujesz od nas produkt lub usługę, lub w inny sposób zgadzasz się na nasz regulamin, umowa zostaje zawarta między Tobą a nami.

Aby wywiązać się z naszych zobowiązań wynikających z tej umowy, musimy przetwarzać informacje, które nam przekazujesz. Niektóre z tych informacji mogą być danymi osobowymi.

Możemy go użyć, aby:

  1.     zweryfikować Twoją tożsamość dla celów bezpieczeństwa
  2.     sprzedawać Ci produkty
  3.     zapewnić Ci nasze usługi
  4.     udzielać sugestii i porad dotyczących produktów, usług i sposobów maksymalnego wykorzystania naszej strony internetowej

Przetwarzamy te informacje w oparciu o umowę między nami lub o to, że poprosiłeś o wykorzystanie informacji przed zawarciem umowy prawnej.

Ponadto możemy agregować te informacje w ogólny sposób i wykorzystywać je do dostarczania zbiorczych informacji, na przykład w celu monitorowania naszej wydajności w odniesieniu do określonej usługi, którą świadczymy. Jeśli użyjemy ich w tym celu, Ty jako osoba prywatna nie będziesz mógł zidentyfikować się osobiście.

Będziemy przetwarzać te informacje do czasu zakończenia umowy między stronami lub rozwiązania przez którąkolwiek ze stron zgodnie z warunkami umowy.

2. Informacje przetwarzane za Twoją zgodą

Poprzez określone działania, gdy nie ma między nami żadnych stosunków umownych, na przykład podczas przeglądania naszej witryny internetowej lub w celu uzyskania dodatkowych informacji o naszej firmie, w tym możliwości zatrudnienia oraz na temat naszych produktów i usług, wyrażasz zgodę na przetwarzanie informacji – to mogą być dane osobowe.

Tam, gdzie to możliwe, staramy się uzyskać Twoją wyraźną zgodę na przetwarzanie tych informacji, na przykład prosząc Cię o zgodę na wykorzystanie plików cookie.

Czasami możesz podać swoją zgodę w sposób dorozumiany, na przykład wtedy, gdy wyślesz do nas wiadomość e-mail, na którą możesz oczekiwać, że odpowiemy.

Z wyjątkiem sytuacji, w których wyraziłeś zgodę na wykorzystanie przez nas Twoich danych w określonym celu, nie wykorzystujemy Twoich danych w żaden sposób, który mógłby Cię zidentyfikować osobiście. Możemy agregować je w sposób ogólny i wykorzystywać je do dostarczania zbiorczych informacji, na przykład w celu monitorowania wydajności określonej strony na naszej stronie internetowej.

Jeśli wyraziłeś na to wyraźne pozwolenie, możemy od czasu do czasu przekazywać Twoje imię i nazwisko oraz dane kontaktowe wybranym współpracownikom, którzy naszym zdaniem mogą świadczyć usługi lub oferować produkty, które uznasz za przydatne.

Na tej podstawie przetwarzamy Twoje dane do momentu wycofania zgody lub gdy można racjonalnie założyć, że Twoja zgoda już nie istnieje.

Możesz wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie, informując nas na adres e-mail: info@lesupplements.com. Jeśli jednak to zrobisz, możesz nie móc dalej korzystać z naszej witryny lub naszych usług.

3. Informacje, które przetwarzamy w uzasadnionym interesie

Możemy przetwarzać informacje w oparciu o uzasadniony interes, zarówno dla Ciebie, jak i dla nas, w tym zakresie.

Gdy przetwarzamy Twoje informacje na tej podstawie, robimy to po uważnym rozważeniu:

  •      czy ten sam cel można osiągnąć za pomocą innych środków
  •      czy przetwarzanie (lub nie przetwarzanie) może spowodować szkodę
  •      czy oczekujesz od nas przetwarzania Twoich danych i w konsekwencji uważasz, że jest to uzasadnione

Na przykład możemy przetwarzać Twoje dane na tej podstawie w celu:

  •      prowadzenia ewidencji dla właściwego i niezbędnego zarządzania naszą działalnością
  •      reagowania na wiadomości od Ciebie, na które, jak sądzimy, oczekujesz odpowiedzi
  •      ochrony i dochodzenia praw przysługujących każdej ze stron
  •      ubezpieczania się lub uzyskiwania profesjonalnej porady, która jest wymagana do zarządzania ryzykiem biznesowym
  •      chronienia Twoich interesów, gdy uważamy, że mamy taki obowiązek.

4. Informacje przetwarzamy, ponieważ mamy prawny obowiązek

Podlegamy prawu jak wszyscy. Czasami musimy przetwarzać Twoje dane, aby spełnić ustawowy obowiązek.

Na przykład możemy zostać poproszeni o przekazanie informacji organom sądowym, jeśli tego zażądają lub jeśli mają odpowiednie upoważnienie, takie jak nakaz przeszukania lub nakaz sądowy.

Może to obejmować Twoje dane osobowe.

 

Szczegółowe wykorzystanie informacji, które nam przekazujesz

5. Informacje przekazywane ze świadomością, że zostaną udostępnione stronie trzeciej

Nasza strona internetowa umożliwia publikowanie informacji w celu odczytania, skopiowania, pobrania lub wykorzystania tych informacji przez inne osoby.

Przykłady obejmują:

  •      zamieszczanie informacji i opinii na temat naszych produktów

Publikując dane osobowe, musisz sam zadbać o poziom prywatności w stosunku do każdej osoby, która może z nich korzystać.

Nie wykorzystujemy konkretnie tych informacji, z wyjątkiem sytuacji, gdy umożliwiamy ich wyświetlanie lub udostępnianie.

Przechowujemy je i zastrzegamy sobie prawo do korzystania z nich w przyszłości w dowolny sposób.

Po wprowadzeniu danych do przestrzeni publicznej nie mamy żadnej kontroli nad tym, co może z nimi zrobić każda inna osoba trzecia. Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za ich działania w żadnym momencie.

Pod warunkiem, że Twoje żądanie jest uzasadnione i nie ma dla nas podstawy prawnej, abyśmy musieli je zachować, możemy według własnego uznania wyrazić zgodę na usunięcie Twoich danych osobowych, które zamieściłeś. Możesz złożyć taki wniosek, kontaktując się z nami pod adresem info@lesupplements.com.

6. Reklamacje dotyczące treści na naszej stronie internetowej

Nasza strona internetowa jest medium do publikacji. Każdy może się zarejestrować, a następnie opublikować informacje o sobie lub innej osobie.

Staramy się moderować treści generowane przez użytkowników, ale nie zawsze jesteśmy w stanie to zrobić, gdy tylko zostaną opublikowane.

Jeśli skarżysz się na jakąkolwiek zawartość naszej strony internetowej, zbadamy Twoją skargę.

Jeśli uznamy, że jest to uzasadnione lub jeśli uważamy, że wymaga tego prawo, usuniemy treść po dokonaniu oceny.

Wolność wypowiedzi jest podstawowym prawem, więc musimy dokonać oceny, czyje prawo zostanie naruszone: Twoje lub osoby, która opublikowała treść, która Cię obraża.

Jeśli uznamy, że Twoja skarga jest dokuczliwa lub nie ma żadnej podstawy, nie będziemy z Tobą korespondować w tej sprawie.

7. Informacje dotyczące metody płatności

Informacje dotyczące płatności nigdy nie są do nas przekazywane ani przekazywane nam za pośrednictwem naszej strony internetowej lub w inny sposób. Nasi pracownicy i współpracownicy nigdy nie mają do nich dostępu.

W momencie płatności jesteś przeniesiony na bezpieczną stronę na stronie internetowej Przelewy24 / PayPal lub innego renomowanego dostawcy usług płatniczych. Ta strona może być oznaczona jako nasza strona, ale nie jest przez nas kontrolowana.

8. Aplikacja do pracy i zatrudnienie

Jeśli wyślesz nam informacje związane z aplikacją o pracę, możemy zachować ją przez okres do trzech lat, na wypadek gdybyśmy zdecydowali się skontaktować z Tobą w późniejszym terminie.

Jeśli Cię zatrudnimy, od czasu do czasu zbieramy informacje o Tobie i Twojej pracy przez cały okres Twojego zatrudnienia. Informacje te będą wykorzystywane wyłącznie w celach bezpośrednio związanych z zatrudnieniem. Po zakończeniu okresu zatrudnienia przechowujemy te dane przez sześć lat przed ich zniszczeniem lub usunięciem.

9. Wysyłanie wiadomości do naszego zespołu wsparcia

Kiedy kontaktujesz się z nami, za pośrednictwem naszej strony internetowej lub poczty e-mail, zbieramy dane, które nam przekazałeś, aby udzielić odpowiedzi na zapytanie.

Rejestrujemy Twoją prośbę i naszą odpowiedź, aby zwiększyć efektywność naszej działalności.

Zachowujemy informacje umożliwiające identyfikację osoby związane z Twoją wiadomością, takie jak imię i nazwisko oraz adres e-mail, aby móc śledzić komunikację z Tobą i zapewnić wysoką jakość usługi.

10. Skargi

Po otrzymaniu skargi rejestrujemy wszystkie informacje, które nam przekazałeś.

Używamy tych informacji do rozpatrzenia Twojej skargi.

Jeśli skarga w uzasadniony sposób wymaga od nas skontaktowania się z inną osobą, możemy podjąć decyzję o przekazaniu tej drugiej osobie informacji zawartych w Państwa skardze. Robimy to tak rzadko, jak to możliwe, ale zależy to od naszego wyłącznego uznania, czy przekazujemy informacje, a jeśli tak, to jakie są te informacje.

Możemy również tworzyć statystyki pokazujące informacje uzyskane z tego źródła, aby ocenić poziom świadczonych przez nas usług, ale nie w taki sposób, aby zidentyfikować Ciebie lub jakąkolwiek inną osobę.

11. Informacje o afiliancie i partnerze biznesowym

Są to informacje przekazane nam przez Ciebie jako afilianta lub partnera biznesowego.

Pozwala nam to rozpoznać odwiedzających, których nam poleciliście, oraz przyznać Państwu należną prowizję za takie polecenia. Są to również informacje, które pozwalają nam przekazać Państwu ustaloną prowizję.

Informacje nie są wykorzystywane do żadnych innych celów.

Zobowiązujemy się do zachowania poufności informacji i warunków naszych relacji.

Oczekujemy, że każdy podmiot afiliacyjny lub partner biznesowy wyrazi zgodę na odwzajemnienie tej zasady.

 

Wykorzystanie informacji, które zbieramy za pośrednictwem zautomatyzowanych systemów podczas odwiedzania naszej witryny

12. Cookies

Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które są umieszczane na dysku twardym komputera przez przeglądarkę internetową podczas odwiedzania dowolnej witryny. Pozwalają one na przechowywanie informacji zebranych na jednej stronie internetowej do momentu użycia ich na innej stronie, dzięki czemu strona internetowa zapewnia spersonalizowaną obsługę, a właściciel witryny otrzymuje statystyki dotyczące sposobu korzystania z witryny w celu jej optymalizacji.

Niektóre pliki cookie mogą trwać przez określony czas, na przykład jeden dzień lub do momentu zamknięcia przeglądarki. Inne trwają w nieskończoność.

Twoja przeglądarka internetowa powinna umożliwiać usunięcie dowolnie wybranych plików cookie. Powinna również pozwolić na zapobieganie lub ograniczanie ich użycia.

Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Są one umieszczane przez oprogramowanie działające na naszych serwerach oraz przez oprogramowanie obsługiwane przez strony trzecie, z których usług korzystamy.

Używamy plików cookie w następujący sposób:

  1.     do śledzenia, jak korzystasz z naszej strony internetowej
  2.     aby sprawdzić, czy widziałeś konkretne wiadomości, które wyświetlamy na naszej stronie
  3.     abyś był zalogowany na naszej stronie
  4.     do rejestrowania odpowiedzi na ankiety i wypełnianych formularzy na naszej stronie podczas ich wypełniania
  5.     aby zachować wątek konwersacji podczas czatu na żywo z naszym zespołem wsparcia

13. Osobiste identyfikatory Twojej aktywności podczas przeglądania

Żądania przeglądarki dotyczące naszych serwerów dla stron internetowych i innych treści na naszej stronie są rejestrowane.

Rejestrujemy informacje, takie jak: położenie geograficzne, dostawca usług internetowych i Twój adres IP. Zapisujemy również informacje o oprogramowaniu, którego używasz do przeglądania naszej strony internetowej, takie jak: typ komputera lub urządzenia i rozdzielczość ekranu.

Używamy tych informacji łącznie, aby ocenić popularność stron internetowych na naszej witrynie i efektywność w dostarczaniu treści.

W połączeniu z innymi informacjami, które znamy z poprzednich wizyt, dane mogą zostać wykorzystane do identyfikacji użytkownika, nawet jeśli nie jesteś zalogowany na naszej stronie internetowej.

14. Nasze wykorzystanie re-marketingu

Re-marketing polega na umieszczeniu pliku cookie na komputerze podczas przeglądania naszej strony internetowej, aby móc wyświetlać reklamę naszych produktów lub usług podczas odwiedzania innej witryny.

Możemy korzystać z usług strony trzeciej, aby od czasu do czasu świadczyła nam usługi re-marketingu. Jeśli tak, to jeśli wyraziłeś zgodę na używanie przez nas plików cookie, możesz zobaczyć reklamy naszych produktów i usług na innych stronach.

 

Ujawnianie i udostępnianie Twoich informacji

15. Informacje, które uzyskujemy od stron trzecich

Mimo że nie ujawniamy danych osobowych użytkowników stronom trzecim (z wyjątkiem przypadków określonych w niniejszej polityce), czasami otrzymujemy dane, które pośrednio składają się z danych osobowych zebranych przez strony trzecie, z których usług korzystamy.

16. Referencje kredytowe

Aby pomóc w zwalczaniu oszustw, dzielimy się informacjami z biurami informacji kredytowej, o ile dotyczą one klientów, którzy poinstruowali wydawcę karty kredytowej, aby anulował płatność bez uprzedniego podania nam możliwego do zaakceptowania powodu i dając nam możliwość zwrotu pieniędzy.

17. Dane mogą być przetwarzane poza terytorium Unii Europejskiej

Nasza strona internetowa jest przechowywana na serwerze w Polsce.

Możemy również korzystać z usług zewnętrznych w krajach poza Unią Europejską od czasu do czasu w innych aspektach naszej działalności.

W związku z tym dane uzyskane w Irlandii lub innym kraju mogą być przetwarzane poza Unią Europejską.

Używamy następujących zabezpieczeń w odniesieniu do danych przesyłanych poza Unię Europejską:

  •      klauzule dotyczące ochrony danych zawarte w naszych umowach z przetwarzającymi dane obejmują klauzule dotyczące przeniesienia, które zostały sporządzone lub zatwierdzone przez organ nadzorczy w Unii Europejskiej

 

Dostęp do Twoich własnych informacji

18. Dostęp do Twoich danych osobowych

  1. W każdej chwili możesz sprawdzić lub zaktualizować dane osobowe, które posiadamy o Tobie, logując się na swoje konto na naszej stronie internetowej.
  2. Aby uzyskać kopię jakiejkolwiek informacji, która nie jest podana na naszej stronie internetowej, możesz wysłać do nas zapytanie na adres info@lesupplements.com.
  3. Po otrzymaniu wniosku poinformujemy Cię, kiedy spodziewamy się przekazać Ci informacje i czy wymagamy jakiejkolwiek opłaty za dostarczenie Ci ich.

19. Usunięcie Twoich informacji

Jeśli chcesz, abyśmy usunęli dane osobowe z naszej strony internetowej, możesz skontaktować się z nami pod adresem info@lesupplements.com.

Może to ograniczyć zakres usług, które możemy Ci świadczyć.

20. Weryfikacja Twoich informacji

Po otrzymaniu jakiegokolwiek żądania dostępu, edycji lub usunięcia danych osobowych musimy najpierw podjąć uzasadnione kroki w celu zweryfikowania tożsamości użytkownika przed udzieleniem dostępu lub podjęcia innych działań. Jest to ważne, aby zabezpieczyć Twoje informacje.

21. Przenoszenie danych

Jeśli chcesz otrzymać dane osobowe dotyczące Ciebie w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym i możliwym do odczytu komputerowego formacie, możesz skontaktować się z nami w tej sprawie pod adresem info@lesupplements.com.

Możesz również poprosić nas o przekazanie danych osobowych bezpośrednio do innego administratora, jeśli jest to technicznie wykonalne.

 

Inne sprawy

22. Korzystanie z witryny przez dzieci

  1. Nie sprzedajemy produktów ani nie zapewniamy usług zakupu dzieciom, ani nie prowadzimy marketingu do dzieci.
  2. Jeśli nie masz 18 lat, możesz korzystać z naszej strony tylko za zgodą rodzica lub opiekuna.
  3. Gromadzimy dane o wszystkich użytkownikach i odwiedzających stronę niezależnie od wieku. Przewidujemy, że niektórzy z tych użytkowników i odwiedzających będą dziećmi.
  4. Tacy nieletni użytkownicy i odwiedzający będą nieuchronnie odwiedzać różne części serwisu i będą podlegać ekspozycji na różnego rodzaju treści marketingowe, który znajdą na stronach, gdziekolwiek się pojawią.

23. Szyfrowanie danych przesyłanych między nami

Używamy certyfikatów Secure Sockets Layer (SSL), aby zweryfikować naszą tożsamość w przeglądarce i zaszyfrować wszelkie dane, które nam przekazujesz.

Ilekroć informacje są przesyłane między nami, możesz sprawdzić, czy odbywa się to za pomocą SSL, szukając zamkniętego symbolu kłódki lub innego znaku zaufania na pasku adresu przeglądarki lub pasku narzędzi przeglądarki.

24. Jak możesz złożyć skargę

  1. Jeśli nie jesteś zadowolony z naszej polityki prywatności lub jeśli masz jakąkolwiek skargę, powinieneś poinformować nas poprzez e-mail. Nasz adres to info@lesupplements.com.
  2. Jeśli spór nie zostanie rozstrzygnięty, mamy nadzieję, że zgodzisz się go rozwiązać, angażując się w dobrej wierze w proces mediacji lub arbitrażu.
  3. Jeśli jesteś w jakikolwiek sposób niezadowolony z przetwarzania danych osobowych, masz prawo złożyć skargę u Komisarza Ochrony Danych. Można to zrobić na stronie https://www.dataprotection.ie/docs/complaints/1592.htm

25. Okres przechowywania danych osobowych

O ile w niniejszej polityce prywatności nie wspomniano inaczej, przechowujemy dane osobowe tylko tak długo, jak jest to przez nas wymagane:

  1.      aby zapewnić Ci usługi, o które prosiłeś;
  2.      do przestrzegania innych przepisów, w tym na okres wymagany przez nasze organy podatkowe;
  3.      do poparcia roszczenia lub obrony w sądzie.

26. Zgodność z prawem

Nasza polityka prywatności została opracowana w celu zapewnienia zgodności z prawem każdego kraju lub jurysdykcji prawnej, w której dążymy do prowadzenia działalności. Jeśli uważasz, że nie spełnia on warunków Twojej jurysdykcji, chcielibyśmy dostać taką wiadomość od Ciebie.

Ostatecznie jednak to Ty decydujesz, czy chcesz korzystać z naszej strony internetowej.

27. Przegląd niniejszej polityki prywatności

Od czasu do czasu możemy aktualizować niniejszą politykę prywatności. Warunki, które odnoszą się do Ciebie, dotyczą tych zamieszczonych tutaj – na naszej stronie internetowej – w dniu korzystania z naszej strony internetowej. Radzimy zachować kopię dla siebie.

Jeśli masz jakieś pytania dotyczące naszej polityki prywatności, skontaktuj się z nami.